biografie

De om haar grote expressie en uitdrukkingsvermogen geprezen mezzosopraan Marijke Beute studeerde in 2021 cum laude af bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Ook kreeg ze daar lessen van Paul Triepels, Elsina Jansen (spel), Marcel Reijans, Marjan Kuiper en Renate Arends. Masterclasses volgde ze van Margreet Honig, Frans Fiselier en Nico van der Meel. Als solist was ze onder andere te horen in de Johannes Passion en Matthäus Passion van Bach, Messiah van Händel, Le petite messe solennelle van Rossini, Requiem van Mozart en Requiem van Duruflé, Magnificat van Vivaldi, Oratorio de Noel van Saint-Saëns, de solomis Missa in simplicitate van Langlais, missen van Haydn en in vele cantates van Bach, Telemann, Micheelsen en Andriessen. Ze zong in de opera Il ritorno van Dosoli op het Opera Forward Festival en speelde Cherubino in Le Nozze di Figaro op het festival Opera aan zee. 

Marijke is de zangeres van het Pronkjewail trio dat Lied en opera op een laagdrempelige manier aanbiedt. Met pianist Aleg Tryfanenkau vormt ze een liedduo in het voorjaar van ‘23 voeren ze hun nieuwe programma Weg met de korsetten! Vive le Freud! uit. 

Naast haar werk als solist is Marijke als assistent zangdocent verbonden aan het Prins Claus conservatorium en als zangdocent aan het Roder jongenskoor.