biografie

Marijke studeerde twee jaar koordirectie (2016-2018) bij Louis Buskens aan het conservatorium in Groningen, na een jaar studeren ging ze er ook zang bij studeren. Ze is nu tweedejaars bij Hanneke de Wit, ook aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Overige lessen kreeg en krijgt ze van Marjan Kuiper, Renate Arends, Paul Triepels (ademcoach), Elsina Jansen (spel en drama) en Eelko Molenaar (liedbegeleiding).


Ervoor studeerde Marijke aan het conservatorium in Zwolle Docent Muziek, met als musiceervak harp. In die periode aan het conservatorium ontdekte ze klassiek zang en kreeg bijvak zang van Heike Rowold, Felix Schooneboom en Riekje Bakker.

Na die studie werkte ze als muziekdocent, workshopleider en koordirigent. In die tijd zong ze als sopraan in het koor van het Noord Nederlands orkest waarmee onder leiding van vele internationale dirigenten diverse grote koorwerken werden uitgevoerd.

Naast haar studie is Marijke dirigent van Gemengd Koor Boijl en sinds 2018 van het Drents Opus Koor dat in Beilen repeteert. Ook dirigeert zij jaarlijks een projectkoor in Harkstede en was ze 7 jaar dirigent van Zingt Gode lof uit Hoogkerk. Met organist Harmen Trimp vormt Marijke een duo dat regelmatig medewerking verleent aan kerkdiensten en concerten in o.a. de Thomaskerk in Amsterdam met stukken van Bach, Händel, Mendelssohn, Andriessen e.a. Sinds kort zingt Marijke onder leiding van Hoite Pruiksma bij de Nederlandse Bach Academie en in het voorjaar zal Marijke haar eerste Matthäus Passion en haar eerste Johannes Passion zingen olv respectievelijk Rob Meijer en André Cats.

OVER MARIJKE